O nas

 

PEKARNA PLANIKA D.O.O

 

Ob cesti Bled - Pokljuka, med Bledom in Gorjami je majhna, idilična vas, ki sicer spada pod Bled, domačini pa ji pravijo Rečica. Poznana je predvsem po obratu LIP-a Bled, to je Tovarna vrat LIP Rečica. Ravno pred to tovarno je odcep levo, ki vas pripelje na hribček imenovan Prdn´ca in prav na vrhu hribčka levo je Pekarna Planika Bled. Stavbe ne boste mogli zgrešiti, saj vas bo očaral pogled na lepe planike, ki so okras stavbe, v notranjosti pa vas bodo pričakale drugačne vrste rožice, to so naša vrla dekleta, ki bodo prijazno poskrbela za vaše želje.

Naša zgodovina

Leto 2008:

Odprli smo novo lastno prodajalno na Hrušici.

Leto 2007

Odprli smo novo lastno trgovino v Žirovnici. Ob koncu leta pa pa še trgovino v Mojstrani.

Leto 2006

Obnovili in povečali smo ponudbo naših izdelkov v trgovini v Gorje. Dopolnili smo prodajni program z raznimi slaščicami, kot so sadne kocke, indijančki in ostale čokoladne kocke.

Leto 2005

Odprli smo še tri lastne trgovine, v Kranjski Gori, na Jesenicah in v Kranju. Skupaj nas je že 33 redno zaposlenih.

Leto 2004

Odprli smo dve lastni trgovini: eno na Bledu (poleg gasilskega doma), drugo v Bohinjski Bistrici (bivši bencinski servis). Skupaj nas je že 28 redno zaposlenih in z optimizmom zremo v naslednje leto.

Leto 2003

Skupaj nas je že 25 redno zaposlenih, proizvodnja in povpraševanje po naših izdelkih se povečuje, tako da bomo v letošnjem letu pričeli z obnovo in povečanjem pekarne.

Leto 2002

Na osnovah sistema kakovosti smo vzpostavili nov sistem, to je sistem HACCP, ki zagotavlja proizvodnjo varnih živil in s tem že zadostil potrebam novega zakona, ki bo začel veljati v letu 2003. Skupaj nas je že 21 redno zaposlenih, proizvodnja in povpraševanje po naših izdelkih se povečuje, tako da gremo zadovoljni naprej.

Leto 2001

Opravljeno delo v preteklem letu je v začetku tega obrodilo sadove, saj smo s februarjem pridobili certifikat kakovosti ISO 9001:1994.

Leto 2000

Novi zakonski predpisi in vse večje tržne zahteve so nas privedle do odločitve, da uvedemo sistem kakovosti SIST ISO 9001 in tako smo v letu 2000 pričeli z uvajanjem tega sistema v naše proizvodne postopke.

Leto 1999

Naraščajoča proizvodnja bureka je spet pokazala potrebe po povečanju proizvodnih prostorov, zato smo v tem letu zgradili novi delavnici za burek in piškote.

Leto 1997

To leto je po svoje pomembna prelomnica, saj smo zaposlili peka, specializiranega za izdelavo tako popularnega bureka, kar je bil ˝zadetek v črno˝.

Leto 1994

Vedno večje povpraševanje po naših izdelkih in s tem večanje števila zaposlenih so privedle do razširitve pekarne in s tem do postavitve prave zidane peči, ki je dala izdelkom svojevrsten, domač okus.Prav posebno mesto v našem prodajnem programu so dobili domači piškoti, ki so narejeni po receptih naših babic, brez vseh umetnih dodatkov, proizvodnja pa poteka ročno, kar daje piškotom še posebej prijazen in domač videz ter okus.

Leto 1990

Začetek obratovanja s tremi zaposlenimi.

kontaktirajte nas

kontakt